lördag 12 mars 2016

Daimtårta

En lättgjord tårta som kan göras i god tid för att sedan förvaras i frysen. Tinas ca 1/2 timme före servering. 

4 Äggvitor
1dl Socker
100g Mald mandel

4 Äggulor
1dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
5dl Vispgrädde
2 hackade Dubbeldaim

1 hackad Dubbeldaim till dekoration. 

Vispa äggvitorna fluffigt. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Rör ner mandeln. Häll smeten i en smord springform, helst med bakplåtspapper i botten. Grädda i 30 minuter i 175 grader. Låt svalna. 

Vispa äggulorna med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden. Rör samman allt och rör sedan ner den hackade daimen. Häll smeten över mandelbottnen. Frys i minst 3 timmar. Ta fram 30 min före servering. Garnera med hackad Daim. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar