lördag 23 augusti 2014

Snabb, men lyxig fika - Kladdkaksmuffins med rårörda hallon och vispgrädde

Så himla gott! Ljumma kladdkaksmuffins med rårörda hallon och vispgrädde.  Muffinsen är gjorda på Valrhona kakao och det blir en sådan skillnad mot "vanlig kakao". Chokladsmaken blir väldigt mycket kraftigare. Köpte mitt paket på ICA,  89:- för 250g.
 


3dl Socker
1 1/2 dl Vetemjöl
4 msk Kakao
2tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
100g Smör
2 ägg

Blanda de torra ingredienserna medan smöret får smälta. Rör sedan ner smöret och äggen. Rör till en jämn smet. Klicka ut i muffinsformar och grädda i 150 grader i ca 25 minuter. De ska vara kladdiga inuti.

Som tillbehör tinade jag ett halvt paket hallon från Polarica - de schysstaste bären på flera sätt, läs mer på deras hemsida! Jättegoda! Rörde ner 2 msk florsocker och smakade av. Kan tillsätta den mängd socker man vill, beroende på hur sött man vill ha det.

Dessa rårörda hallon tillsammans med vispgrädde blir ett perfekt tillbehör till chokladmuffinsen. Muffinsen lossnar lätt ur sina formar när de fått svalna en liten stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails