söndag 24 augusti 2014

Äppelpaj med mascarpone och vanilj

Passa på nu när äpplena mognat och gör en god äppelpaj till efterrätt!
Detta är en väldigt god och lyxig paj med krämig fyllning.

Pajdeg:

175g Smör
1dl Socker
3dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver

Smält smöret. Blanda sedan med övriga ingredienser och tryck ut i en pajform.

Fyllning:

5-6 Äpplen, klyftade och skalade
1 ½ dl Socker
400g Mascarpone
1msk Kanel
1 Vaniljstång
1 Ägg
4 Äggulor
100g Mandelmassa

Lägg de klyftade äpplena ovanpå pajdegen. Strö över 1msk av sockret och kanelen. Blanda mascarpone, innandömet från en vaniljstång, ägg och äggulor i en bunke och häll smeten över äpplena. Toppa med riven mandelmassa. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails