måndag 27 januari 2014

Padrones

En väldigt god tapasrätt som är superenkel att göra. Pimientos de Padron säljs bl a på ICA och COOP. De brukar finnas i grönsaksavdelningens kyldisk. Är man riktigt ambitiös kan man odla dessa själv, det gjorde vi förra året med riktigt bra resultat. Padrones har en ganska mild smak, men det brukar finnas någon frukt som är riktigt stark. Man brukar säga att det är den som råkar få den starka och inte kan dölja det, som får betala notan...


1 Påse Pimientos de Padron (ca 10st)
Olivolja
Flingsalt

Häll olivolja i en stekpanna så att bottnen täcks. Välj hög värme. Skölj padronesen och torka dem slarvigt, att det är vatten kvar på ytan gör att de blir ännu bättre. Lägg padronesen i stekpannan. Använd gärna någon form av stänkskydd, för det stänker väldigt mycket! Låt padronesen bli svedda runt om. Häll sedan upp dem på ett fat och strö över rikligt med flingsalt. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails