onsdag 1 januari 2014

Nyårsdagens frukost - scones!

Ett perfekt sätt att starta det nya året är med nybakade scones och färskpressad äppeljuice. (Ja, vi fick årets julklapp, och den har använts flitigt, denna gång blev det juice på trädgårdens Cox Orange-äpplen. Friskt och gott!)

Scones

7dl Vetemjöl
4tsk Bakpulver
1tsk Salt
100g Smör
3dl Mjölk

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Klicka ner smöret och arbeta in det i mjölblandningen så gott det går, blandningen ska vara "grynig". Rör ner mjölken och blanda till en klibbig deg. Dela degen i 2 delar och lägg båda delarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degklumpen, ta lite mjöl till hjälp om degen är mycket klibbig, och gör 2 snitt, så att varje kaka kommer ge 4 scones. Avsluta med att pricka hela kakan med en gaffel. Grädda i 250grader i ca 10 minuter. Servera direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails