söndag 6 oktober 2013

Äppelpaj med mazarinsmet och pecannöttoscatäcke

Hur gott blev inte detta? En ny favorit!

Pajdeg:
175g Smör
1dl Socker
3dl Vetemjöl
2tsk Bakpulver

Mazarinfyllning:
200g Mandelmassa
2 Ägg
1tsk Mortlade Kardemummakärnor
Ev lite Philadelph
iaost

5 äpplen, skalade och klyftade
Kanel
Socker

Toscatäcke:
50g Smör
1dl Socker
1msk Grädde
1msk Mjöl
75g Hackade Pecannötter

Smält smöret i en kastrull och blanda med mjöl, socker och bakpulver.
Tryck ut degen i en pajform.
Blanda äpplena med lite kanel och socker och häll ut i pajformen.
Blanda ingredienserna till mazarinsmeten i en matberedare eller riv mandelmassan och vispa ihop med övriga ingredienser. Häll smeten över äpplena. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter, tills pajen precis börjar få färg. Koka under tiden ihop ingredienserna till toscatäcket i en kastrull tills smeten tjocknar. Bred ut den över pajen. Grädda tills täcket blir gyllenbrunt. Servera med vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails