fredag 16 november 2012

Petit choux krans, Waleskrans



En ganska snabblagad tårta, som blir en god dessert. Petit chouxer kan ju varieras på massvis av sätt, med olika smaksättningar på fyllningen och glasyren.


Petit choux

100g Smör
3dl Vatten
2dl Vetemjöl
3 Ägg

Smält smöret i vattnet. Vispa ner mjölet, och vispa tills smeten släpper från kanterna. Vispa sedan ner äggen, ett i taget, och vispa till en fluffig smet. Spritsa ut till en krans på en plåt, och grädda i 200 grader i ca 20 minuter, tills kransen är gyllenbrun och genomgräddad. Låt svalna. Dela kransen i 2 delar, så att du får ett lock och en underdel. Klicka ut lite jordgubbssylt på bottnen.
Vispa 2 dl Grädde med 1 msk florsocker och klicka sedan ut grädden ovanpå sylten.
Täck med kranslocket. Rör samman florsocker med lite sylt och vatten till en fast glasyr som ringlas över kransen. Servera genast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails