Kladdiga kladdkaksmuffins när de är som bäst. Godast serverade med en klick lättvispad grädde.
Botten:
2 Ägg
3 dl Socker
½ urskrapad vaniljstång
1 krm Salt
4 msk Kakao
1½ dl Mjöl
100g Smör
Topping:
50 g Smör
2 msk Socker
2 tsk Kakao
½ dl Mjölk
½ dl Vispgrädde
Smält smöret och blanda med alla övriga ingredienser. Klicka i formar och grädda i ca 10-15 minuter. De ska fortfarande vara lite kladdiga.
Smällt smöret i en kastrull och rör ner socker och kakao. Rör till en slät smet. Häll sedan i mjölk och grädde och koka i hop tills det tjocknar. Låt smeten svalna. Toppa sedan muffinsen med smeten och ev lite strössel och ställ dem i kyl eller frys för att stelna.
söndag 4 november 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar