fredag 16 november 2012

Julkakor med dinkel

I senaste numret av Elle mat och vin finns det ett recept på småkakor, som heter Julnötter. Jag använde detta recept, men istället för att använda siktat dinkelmjöl, använde jag fullkornsdinkelmjöl och därmed en mindre mängd. Goda, frasiga, kryddiga kakor som passar fint till glöggen.

125g Smör
1½dl Socker
1 tsk Sirap
½tsk Kanel
½tsk Ingefära
1½tsk Kardemumma
½ Ägg
3dl Dinkelmjöl, fullkorn
1tsk Bikarbonat

Rör smör, socker och sirap poröst. Rör ner resterande ingredienser. Blanda till en deg. Rulla små bollar av degen och placera på en plåt. Tänk på att kakorna flyter ut en del. Grädda i ca 15 minuter i 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails