söndag 18 november 2012

Amerikanska pannkakor med hemgjort vaniljsocker

Amerikanska, fluffiga pannkakor är perfekta till helgens frukost. Serveras antingen med lönnsirap eller hemgjort vaniljsocker och kanske lite sylt.
Varje gång jag skrapat ur en vaniljstång, så sparar jag den i en liten burk med socker, efter ett tag mixar jag sedan sockret med vaniljstången, siktar bort för stora bitar, och sparar sedan sockret i en burk - världens godaste vaniljsocker att använda till bär och desserter.

Pannkakor:
1 Ägg
1 Äggula
2 dl Mjölk
3dl Vetemöl
1msk Socker
2 tsk Bakpulver
1 msk Smör

Smör till stekning

Vispa ihop alla ingredienser till en mycket tjock, degliknande smet. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut matskedsstora klickar av smeten. Vänd när undersidan fått lite färg, det går snabbt i en varm stekpanna. Låt även andra sidan få färg, det går ännu snabbare och lägg upp på fat.

3 kommentarer:

  1. Jag gillar verkligen amerikanska pannkakor. Eget vaniljsocker till låter smarrigt:-)

    SvaraRadera
  2. hur många pannkakor blir det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svårt att säga hur många, beror ju på storleken, men 2 portioner som mellanmål.

      Radera

Related Posts with Thumbnails