söndag 16 september 2012

Kotletter med whiskysås, pommes frites och vitlökssmör

Scans senaste nyhet är svensk Rapsgris. Detta innebär att grisarna får kallpressad rapsolja i sitt foder, och det medför att köttet blir saftigare och godare enligt Scan. Stämmer det då? Vi provade fläskkotletter av svensk rapsgris igår, och faktiskt så var köttet väldigt saftigt och gott. Vi åt kotletterna med whiskysås, pommes frites och vitlökssmör. En mycket god lördagsmiddag.
 
 
Krydda kotletterna med salt och peppar och stek i smör i stekpanna. När kotletterna har fått färg på båda sidorna och är i princip genomstekta, så häll lite vatten, ca ½dl i stekpannan och låt kotletterna bräsera i detta i 5-10 minuter. Tag sedan upp kotletterna och låt dem vila på en tallrik. Klicka i 1½dl Crème Fraîche i stekpannan och krydda med salt och grovmalen svartpeppar. Häll i 2 msk whiskey och låt såsen puttra i ett par minuter.
 
Vitlökssmör:
 
5msk Smör
2 pressade vitlöksklyftor.
 
Rör ihop smör och vitlök och låt vila i kylskåp fram till servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails