söndag 19 augusti 2012

Världens godaste kardemummaskorpor

Detta är ett väldigt bra recept på skorpor, smaksatta med kardemumma. Leila Lindholm står för receptet, och jag kan garantera att det är väl värt att prova!




1tsk Kardemummakärnor
100g Smör
1dl Strösocker
0.5dl Råsocker
1 Vaniljstång
2 Ekologiska ägg
1dl Sötmandel
1st Bittermandel
5dl Vetemjöl
1.5tsk Bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader.
Stöt kardemumman i en mortel.
Vispa smör, strösocker, råsocker, delad och urskrapad vaniljstång och kardemumma krämigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Hacka sötmandlarna grovt och riv i bittermandeln.
Blanda all mandel med vetemjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten.
Forma degen till två rullar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda längderna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skiva längderna i cirka 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de är helt torra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails