tisdag 31 juli 2012

Spaghetti med olivolja, vitlök, peperoncini och salami

En expressmåltid som alltså är klassikern aglio, olio e peperoncino med tillsatt salami. Så jädrans gott!



2 port
Spaghetti för 2 pers
2 Vitlöksklyftor
1 hackad chilifrukt (avgör själv vilken hetta som önskas)
olivolja
50g Italiensk salami (jag använde ventricina piccante)
Persilja

Koka spaghettin i saltat vatten. Täck en stekpannas botten med olivolja och värm den. Hacka vitlöken och chilin och tillsätt den i oljan. Dela salamiskivorna och tillsätt även dem. Fräs  allt tills salamin blir lite krisipig, men vitlöken får absolut inte ta färg. Häll vattnet från spaghettin och häll över spaghettin i stekpannan. Rör runt så att all spaghetti täcks av olja. Toppa med persilja. Servera med massvis av riven parmesanost och gott bröd.

2 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails