måndag 2 juli 2012

Ananastårta

En fruktig tårta som är favorit för vissa här hemma.


Botten:
4 Ägg
2dl Socker
1dl Vetemjöl
1dl Potatismjöl
2tsk Bakpulver
5dl Vispgrädde
2msk socker
1tsk Vaniljsocker

2burkar krossad ananas
1burk ananas i skivor

1dl Gelésocker
1dl Ananasjuice

Gör tårtbottnarna: Vispa ägg och socker fluffigt. Rör snabbt ner mjöl, potatismjöl och bakpulver och häll i en smord och bröad form med avtagbar kant. Grädda i 175grader i ca35 minuter. Låt kakan svalna. Dela i 2 eller tre bottnar. Lägg första bottnen på ett fat. Droppa annanasjuice från konservburken över bottnen så att den blir fuktig.Vispa grädden med socker. Täck bottnen med krossad ananas och toppa med grädde. Gör likadant med nästa botten. Toppa översta bottnen med skivade hela ananasbitar och spritsa resten av grädden runt tårtan. Koka upp gelésocker och ananasjuice från burken i 1 minut. Låt svalna och bred sedan gelén över ananasen. Kyl! Tårtan blir nästan ännu bättre dag 2 när bottnarna blivit riktigt saftiga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails