söndag 15 januari 2012

Risgrynsgröt - den godaste

Ja, det här receptet utlovar riktigt god risgrynsgröt. Lika god året runt, vem säger att det bara är på julen man ska äta gröt?

3dl Grötris
25g Smör
2½dl Vatten
2 l Gammaldags mjölk
1½-2dl Socker
1 Vaniljstång

Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Lägg frön och vaniljstång i en stor kastrull. Häll grötris, vatten och mör och i kastrullen och låt koka upp. Koka tills riset tagit upp allt vatten. Fyll på med mjölken allt eftersom, så fort blandningen börjar koka igen kan du tillsätta mer mjölk. Fortsätt så tills all mjölk är i kastrullen. Låt sedan koka tills konsistensen är som du vill ha den. Tänk på att gröten tjocknar något när det kallnar. Det brukar ta ca 50min-1 timme innan gröten är lagom. Tillsätt sockret, smaka av under tiden, så att du blir nöjd med sötman. Låt svalna. Plocka upp vaniljstången och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails