söndag 21 augusti 2011

Bröd med soltorkade tomater

Baguette smaksatt med soltorkade tomater och vällagrad ost. Hur gott som helst.


50g Jäst                  
5dl Vatten                         
2tsk Salt
½dl Olivolja                   
13-14dl Vetemjöl

2dl Vällagrad ost
1 liten burk soltorkade tomater, gärna med pesto
 
Smula jästen ner i en bunke, lös upp den i vattnet, som värmts till 37 grader. Tillsätt salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa i ca en timme.
Kavla ut till en rektangel på mjölat bakbord. Lägg på hackade tomater och riven ost. Rulla ihop. För över brödet på en plåt och låt jäsa en halvtimme.
Pensla bröden md kallt vatten och grädda i 250grader i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails