fredag 22 juli 2011

Marängrulle med jordgubbar

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen
- maräng och jordgubbar är en oslagbar kombination!

4 Äggvitor
2½dl Socker
2msk Maizenamjöl
2tsk Vaniljsocker
4dl Vispgrädde
1 Liter Jordgubbar

Vispa äggvitorna tills de är riktigt fasta, Vispa ner sockret, lite i taget och vispa tills smeten känns fast och fin. Vänd ner vaniljsocker och maizena mjöl.
Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper.  Dra med en sked och gör mönster i marängen "på längden" så att smeten blir randig. (Detta är för att marängen ska gå lättare att rulla sedan). Grädda i 175 grader i ca 30-40 minuter, den ska vara gyllenbrun.
Ta fram ett bakplåtspapper att "tippa över" kakan på. Pudra över lite florsocker på kakan och vänd den upp och ner på bakplåtspappret. Låt svalna. Bred på vispad grädde och jordgubbar (eller annan frukt). Rulla ihop och servera!

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails