tisdag 12 juli 2011

Fransk chokladtårta med lavendel

Lavendel ger en väldigt intressant brytning till den här mastiga chokladtårtan. Servera med en klick vispgrädde eller lite god glass.

200g Mörk Choklad
150g Smör
2dl Socker
1½dl Vetemjöl
4 Ägg
½msk Torkad lavendel

Chokladtäcke
200g Mörk Choklad
1msk Torkad Lavendel
2msk Florsocker
1msk Smör
100g Philadelphiaost

Smält smör och choklad tillsammans. Vispa det poröst tillsammans med socker och äggulorna. Vispa äggvitorna för sig, Vänd ner mjölet i smeten, och till sist äggvitorna och den torkade lavendeln. Häll ner i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt den svalna ordentligt innan den tas loss ur formen.

Blanda alla ingredienser utom philadelphiaosten i en kastrull och värm under omrörning tills chokladen är smält. Ta röran från plattan och vispa ner philadelphiaosten. Låt svalna. Bred chokladkrämen på kakan och låt den vila i kylen, gärna tills nästa dag. Garnera eventuellt med en lavendelblomma eller två.
                       
                       
                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails