söndag 1 maj 2011

Citronmazariner

Inte så svåra att göra, och blir precis som de mazariner man kan köpa i de finaste konditorier. Smaksättningen är förstås valfri, men citron passar väldigt bra.

Mördeg:
200g Smör
1dl Socker
5½dl Vetemjöl
1 Ägg
Mazarinfyllning:
200g Mandelmassa
100g Smör
3 Ägg
1 Citron, rivet skal
Glasyr:
2-3dl Florsocker
Saften från 1 Citron
Ev lite gul karamellfärg

Mixa ihop ingredienserna till mördegen och tryck sedan ut den i små formar, t ex  mandelmusselformar.
Kör ihop mandelmassa, ägg, mjukt smör och citronskal i en matberedare. Klicka ut smeten i formarna, fyll dem inte ända upp.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter. Tag ut och låt svalna.
Blanda ihop glasyren. Den ska var ganska fast, tillsätt mer florsocker om den blir för rinnig. Bred den på  mazarinerna och låt stelna. Om du planerar att frysa mazarinerna, så vänta med att glasera dem tills du har tinat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails