söndag 27 februari 2011

Expresskaka med passionsfrukt

Om man har max 5 minuter på sig att röra ihop en kaksmet och ser att det ligger några passionsfrukter som är på fallrepet i fruktskålen, då kan man svänga ihop den här kakan till söndagsfikat. Frasiga kanter och lite kladdig fyllning, mums med en klick vaniljglass till!

2 Ägg
3dl Socker
2½dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
3 Passionsfrukter
25g Smör
Pärlsocker

Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ner vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad bakform.
Dela passionsfrukterna och häll fyllningen över kakan.
Toppa med rikligt med pärlsocker och sedan smör som hyvlas över kakan med en osthyvel. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader.

2 kommentarer:

  1. Passionsfrukt är det sällan man ser i kakor. Kul att se, det måste jag absolut prova en dag!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails