lördag 13 november 2010

Oxfilé med klyftpotatis och whiskeysås

Perfekta middagen att fira att det är fredag med!

Klyftpotatis

2-3 potatisar per person
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitlökspeppar

Whiskeysås

Skyn från köttet
2½dl Grädde
1msk Soja
1 Kork Whiskey
Grovmalen svartpeppar
Salt

Tvätta potatisarna och klyfta dem sedan. Tycker inte att de behöver skalas. Lägg på en plåt och krydda med salt, peppar och vitlökspeppar. Ringla ordentligt med olivolja över. Sätt in i 225grader varm ugn i ca 25-30 minuter. Vänd potatisen någon gång under tiden

Häll grädde, soja och whiskey i stekpannan där köttet stekts. Låt koka upp och sedan puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, och ev lite extra whiskey.

Servera allt tillsammans med en god sallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails