måndag 8 november 2010

Fläskfiléform med gorgonzola

En "allt i ett rätt" som går superbra att förbereda, alltså en riktigt bra bjudrätt. Underbart god är den också=).
4 Pers
2 Påsar Boil in Bag ris (Jasmin)
1 Buljongtärning
500g Fläskfilé
Salt
Vitpeppar
300g Champinjoner
100g Gorgonzola
2 Vitlöksklyftor
Smör till stekning
2dl Crème Fraîche
3dl Grädde
2dl Mjölk
En skvätt cognac
1-2dl Riven, smakrik ost. Jag använde Provolone.

Koka riset i vatten med buljongtärning. Häll ut riset i en ugnseldfast form. Putsa och skiva fläskfilén. Krydda med salt och peppar och stek i smör. Pressa en vitlöksklyfta över de sista minuterna. Lägg köttbitarna på riset. Häll ner crème fraîchen, mjölken och grädden i stekpannan och vispa runt. Smula ner gorgonzolan och smaka av med salt och peppar och ev lite cognac. Häll såsen över köttet och riset. Fräs sedan champinjonerna i smör tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Toppa gratängen med de smörfrästa champinjonerna. Hir kan rätten förberedas. Riv osten över och gratinera i ca 20 minuter i 225 grader. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails