lördag 13 november 2010

Arraksbollar

Jag var tvungen att experimentera med chokladbollsreceptet och göra arraksbollar med samma smet. Mmm...vad gott det blev!

6dl Havregryn

200g Rumsvarmt Smör
1,5dl Socker
1 tsk Ekologiskt vaniljpulver
2msk Kakao
1 msk grädde
1krm Arraksessens
Chokladströssel
(smält mörk choklad)

Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Vispa sedan smör och socker med elvisp i ca 5 minuter. Detta gjorde jag med hjälp av vår hushålssassistent, då är det lätt som en plätt att få det riktigt fluffigt.Tillsätt vaniljpulver och kakao under vispning. Häll i hälften av havremjölet, sedan grädden och arraksessens innan du har i resten av havremjölet. Vispa ihop och låt sedan smeten stå kall en stund innan du formar bollar i valfri storlek. Har man tålamod kan man doppa bollarna i smält mörk choklad innan de rullas i strössel.

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott!
    Har ett recept som ligger i nån pärm på Arrakbollar, men där ska man smula en neutral sockerkaka i smeten. De är jättegoda..:). Jag har inte dem på min blogg men det kan ju bli.
    Kram!
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. arraksbollar är ju så himla gott! :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails