lördag 25 september 2010

Ricottakaka med hallon, citron, passionsfrukt och vit choklad

En saftig och god kaka, med fyllning av vad som fanns hemma helt enkelt. Blev en lyckad kombination! Det är superenkelt att använda Odenses nya chokladknappar när man bakar. De finns i 3 varianter, mörk, ljus och vit choklad och ligger i en återförslutningsbar påse om 150g. Smälter snabbt och är därför förstås jättesmarta att använda när man ska garnera något med smält choklad, eller när smält choklad ska ingå i receptet. De är dessutom goda att äta som de är...

4 Ägg
3dl Socker
250g Ricotta
100g Smält Smör
Ca 75g Vit choklad i små bitar
100g Hallon
Rivet skal och saft av 1 citron
Innehållet av 1 Passionsfrukt
4dl Vetemjöl
1tsk Ekologiskt Vaniljpulver
1½tsk Bakpulver

Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner ricotta, smör, choklad, hallon, citronsaft och citronskal och innehållet från 1 passionsfrukt. Rör sedan ner vaniljpulver, bakpulver och vetemjöl. Häll i en smord och bröad form och grädda i 200grader i ca 45 minuter.
(Bild lånad från http://www.odense-marcipan.se/)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails