torsdag 5 augusti 2010

Vaniljbullar i långpanna

Sååå goda bullar, och dessutom lättbakade. Många har bloggat om bullar av denna variant, bl a Hallon & Blåbär, och jag var naturligtvis tvungen att testa. Nu vet jag att jag kommer baka dessa många gånger till...

150g smör
5dl mjölk
50g Jäst
1 ägg
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl
2tsk Mortlade Kardemummakärnor

Fyllning:
150g Smör
2tsk Ekologiskt Vaniljpulver (el 2msk Vaniljsocker)
1dl Socker
2dl Florsocker
100g Philadelphiaost

1 Ägg
Pärlsocker



Smält smöret i en kastrull, häll sedan i mjölken och låt allt bli fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt ägg, socker, mortlad kardemumma och salt. Arbeta in mjölet i degen.
Knåda i 5 minuter. Degen blir ganska lös. Låt jäsa i ca 1 timme
 Rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Platta ut degen på bakplåtspapper i en långpanna.. Gör hål i degen och fördela fyllningen i hålen. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ca 15 minuter i 200grader. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.

3 kommentarer:

  1. Vad smidigt att de är i långpanna. Låter riktigt gott med vanilj.

    SvaraRadera
  2. Så gott det ser ut!! :)
    Och perfekt att baka i långpanna!

    / Jenny

    SvaraRadera
  3. Blir så oerhört fikasugen! Bilden är den läckraste jag sett på läääääänge! /Joakim

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails