Detta receptet kommer från "Halv åtta hos mig". En otroligt god och lättbakad kaka att servera som den är eller med glass eller grädde till dessert. Ett riktigt superrecept!
2 Ägg
3dl Socker
100g Mald Sötmandel
1.25dl Vetemjöl
100g Smält Smör
Topping:
200g Schweizernötschoklad
1dl Grädde
1msk Smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och till sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen. Servera med glass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar