onsdag 9 juni 2010

Pitabröd

Använde Olof Hedhs recept. Hans recept brukar alltid bli lyckade, och så även detta.

5dl Ljummet vatten
30g Jäst
900g Manitoba Cream
½dl Olivolja
15g Havssalt

Lös jästen i vattnet. Tillsätt mjölet och kör i assistent i ca 3 minuter. Tillsätt oljan, och låt maskinen arbeta degen i ca 10 minuter till. Strö sedan ner saltet och arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Låt jäsa i en oljad bunke i caa 60 minuter. Banka samman degen efter en halvtimme. Skär degen i bitar om 100g styck. Rulla varje bit till en bulle och lägg att vila på plåt i ca 15 minuter. Platta sedan ut bullarna på mjölat bord, och låt dem jäsa i ca 60 minuter, till dubbel storlek. Baka i 300grader i ca 5 minuter, spruta in vatten med en blomspruta när plåten är på plats. Använd gärna en baksten för gräddningen (om du har en). Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails