söndag 14 mars 2010

Ananassylt

Första receptet testat ur Jan Hedhs bok Sylt och Marmelad. Det blev en ananassylt, som var fantastiskt god. Riktigt mycket smak av fräsch, syrlig ananas. Sylten gjorde sig verkligen utmärkt både som pålägg, och kanske allra bäst som tillbehör till pannkakor...

Ca 2kg färsk Ananas
(Ca 1kg skalad vikt)
350g Vatten
800g Socker
Saften från 2 Lime

Skala ananasen och skär i fina tärningar. Koka vatten och socker i en gryta. Skumma då och då med en sked så att sylten blir klar. Koka till 112-114grader. Tillsätt ananastärningarna och limesaften. Koka i ca 10 minuter, tills ananasen är mjuk. Koka till 107grader, eller gör ett syltprov. Häll upp på väl rengjorda burkar, förslut dem sedan direkt och ställ dem upp och ner. Förvara i kyl.

1 kommentar:

  1. Hej

    Jag har varit på din blogg för första gång! Imponerande gott och jag ska nu sätta igång med marmelad och sylt!

    Hälsningar

    Mirian

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails