lördag 12 december 2009

Wienernougat

Ja, jag är ju inte precis den enda som bloggar om hemgjord wienernougat, men det är ju såå gott! Jag använde receptet från Johanna Westmans julgodis, som är en riktigt trevlig bok, med många fina recept.


250g Nougat (Jag använde Marabous Dubbelnougat)
125g Mörk choklad
100g Rostade mandelflagor


Rosta mandeln i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt svalna. Smält nougat och choklad. Jag smälte på svag efekt i micron. Blanda nougat/chokladblandningen med mandel och häll upp i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper ( ca 20x20cm). Låt stelna i kylskåp och skär sedan upp i bitar.

1 kommentar:

  1. sitter o letar lite på hemgjord wienernougat - fick en stor påse i julklapp - sååå gott
    - stämmer bra med din bild!

    God Jul
    Gunvor B
    http://frosta.se

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails