fredag 4 december 2009

Knäckiga havremazariner

Min mormors gamla recept på kakor som är superlätta att göra. De tar max 15minuter att baka. Kakorna är frasiga och knäckiga och otroligt goda! Rena rama julgodiset!

Ca 40st

3½dl Havregryn
1½dl Socker
1tsk Vaniljsocker
150g Smör

Knappt 50g Mörk choklad till garnering

Blanda havregryn, socker och vaniljsocker i en bunke. Smält smöret och häll det över blandningen. Rör ett par varv med en sked. Klicka ut i små kakformar och grädda i 175grader varm ugn i ca 10 minuter. Garnera ev. med smält mörk choklad när kakorna svalnat. (Det går väldigt snabbt och lätt att garnera med choklad om man värmer vatten i en kopp i mikron, bryter ner chokladen i bitar i en plastpåse och sedan lägger ner chokladpåsen i det heta vattnet. Efter ett par minuter har chokladen smält, och man kan klippa ett litet hål i ena änden av påsen och sedan spritsa ut chokladen utan kladd, och disken slipper man ju.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails