torsdag 31 december 2009

Crème brûlée

Kvällens dessert blir Crème brûlée! Alltid lika gott och ganska enkelt att göra. Kan dessutom varieras smakmässigt i oändlighet. Idag blir det originalet, med vanilj. Jag tror inte att någon blir besviken...

5 Pers

5 Äggulor
4dl Vispgrädde
1,75dl Mjölk
1dl Socker
1 Vaniljstång

Råsocker Strö

Häll mjölk och grädde i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen och koka upp. Låt svalna något. Rör under tiden samman äggulorna och sockret. Tillsätt grädden och rör ihop smeten. Fyll 5 ugnseldfasta formar med smeten och sätt dem i en långpanna. Fyll långpannan försiktigt med vatten och låt brûléerna stelna i ugnen, 150grader i ca 30 minuter. Känn efter försiktigt så att de har "stannat". Låt svalna. Förvara i kyl tills de ska serveras. (Går alltså bra att göra dagen innan). Strö ett lager råsocker över varje form och bränn av med en liten gasbrännare eller i 250grader varm ugn, på högsta falsen i någon minut - passa noga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails