torsdag 26 november 2009

Vildsvinsbiffar med kantarellsås

Tyckte faktiskt att vildsvinsfärsen hade godare smak än många andra "vilda" färssorter. Dessutom var köttet saftigare. En riktig lyxlunch med en god kantarellsås till.
3 Pers
500g Vildsvinsfärs
2 Äggvitor
4msk Grädde
Salt
Malen Vitpeppar
Smör till stekning
Sås:
1 Burk kantareller
1msk Smör
1msk Vetemjöl
2½dl Matlagningsgrädde
Salt
Vitpeppar
Soja

Blanda ingredienserna till färsen. Smeten ska vara riktigt lös! Smält smör i en stekpanna och klicka ut färsen. Platta ut den till biffar i stekpannan, det är lättare. Stek tills biffarna är gyllenbruna på båda sidor. Krydda med extra salt och peppar.
Smält smöret till såsen i en liten kastrull. Fräs svampen till det "knäpper" i den. Pudra över mjöl, rör om, och häll över grädden. Tillsätt kryddor och soja och låt såsen koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda ett par minuter. Servera biffarna med sås, kokt eller stekt potatis och rårörda lingon eller inlagd gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails