onsdag 25 november 2009

Skånska pepparkakor

Urgoda att äta som de är, eller med smör och en god ost. Passar alldeles utmärkt till fikan så här i adventstider. Receptet kommer från Leva & Bo.Ca 30st
1dl Socker
1,5dl Ljus Sirap
1tsk malda nejlikor
1tsk malen Ingefära
1tsk malen Kanel
50g Smör
1Ägg
½dl Mjölk
0,5 tsk Hjorthornssalt
1tsk Bakpulver
6-7 dl Vetemjöl

Koka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät. Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg. Lägg degen i bunken och strö över lite mjöl. Täck med plastfilm och låt degen vila minst två dygn i kylskåp.Forma degen till bullar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails