måndag 23 november 2009

Pasta med Gorgonzolasås

En enkel och väldigt god rätt som jag för första gången åt på Illums restaurang i Köpenhamn. Den går snabbt att göra och kombinationen av ädelost och knaperstekt bacon är verkligen supergod!

2 pers

Valfri kokt pasta, gärna penne eller fusili.
1pkt Bacon, klippt i tärningar
75g Gorgonzola eller annan ädelost
½msk Smör
½msk Vetemjöl
2½dl Matlagningsgrädde
Malen vitpeppar

Koka upp vatten till pastan och börja samtidigt fräsa baconet i en stekpanna. Smält smöret i en liten kastrull och vispa sedan ner mjölet. Tillsätt grädden under vispning och smula sedan ner ädelosten. Låt osten smälta ner under omrörning. Låt såsen sjuda ett par minuter, smaka av med vitpeppar. Sedan är såsen klar. Förhoppningsvis är då även baconet färdigstekt och pastan al dente. Häll upp pastan på ett fat, häll såsen över och toppa med knaperstekt bacon. Lyxpasta på en kvart!

1 kommentar:

  1. Åh vad gott! Just gorgonzola passar verkligen himla bra i pastasåser och tillsammans med bacon kan jag tänka mig att det blir extra smarrigt!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails