söndag 29 november 2009

Grillad, marinerad fläskkarré med vitlökssmör

Sååå gott! Kraftig vitlökssmak från både marinad och vitlökssmör håller vampyrerna borta ikväll.
4 pers
800g Benfri fläskkarré, skuren i skivor
Marinad:
2dl Olivolja
1 skvätt Rödvinsvinäger
3 Pressade vitlöksklyftor
Chiliflakes
Svartpeppar
Paprikapulver
Citronpeppar

Skalad, skivad potatis
Smör
Salt
Grovmalen svartpeppar

2 pressade vitlökar
1dl Smör

Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse och lägg karrékotletterna i påsen. Knyt påsen och låt kotletterna marinera i minst 1 timme, ju längre desto bättre. Smält smöret i en långpanna i ugnen. Häll ut den skivade potatisen och krydda. Stek i ugnen i ca 45 minuter, 200grader. Grilla kotletterna i ugnen på samma temperatur, ca 5 minuter på varje sida. Blanda smör och pressad vitlök till vitlökssmöret. Lägg i plastfolie och forma till en rulle som läggs in i kylen. Lägg upp potatisen i en form och lägg kotletterna över. Låt några skivor vitlökssmör smälta ner över alltihop. Spara resten och servera till maten. Servera med en god sallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails