tisdag 20 oktober 2009

Brysselkex eller Brysselkakor

Gott med en småkaka till kaffet ibland. Samma recept som till småkakor, men med kanterna rullade i färgat pärlsocker.300g Smör
1½dl Socker
7½dl Vetemjöl
1½msk Vaniljsocker
Pärlsocker
Karamellfärg

Rör smör och socker till en porös smet. Som vanligt kör jag smöret ett par sekunder i micron för att detta ska gå lättare. Rör sedan i mjöl och vaniljsocker, arbeta degen så lite som möjligt. Rulla degen till 4 rullar. Vira in rullarna i plastfolie och låt de vila ca 30 minuter i kylen. Häll upp ca 1dl Pärlsocker i en plastpåse. Droppa i karamellfärg och skaka påsen så att allt pärlsocker blir jämnt färgat. Ta ut rullarna ur kylen och rulla dem i pärlsocker. Skär varje rulle i skivor och lägg skivorna på en plåt. Grädda i 200grader i ca 8-10minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails