söndag 25 oktober 2009

Apelsinbröd

Riktiga kondiskakor och relativt lätta att göra. Verkligen ett recept som är värt att prova, för riktigt mumsiga är de...

5dl Vetemjöl
150g Smör
½ Ägg
½dl Socker
1½tsk Bakpulver


300g Mandelmassa
Ca50g Hackat Apelsinskal el. rivet skal från 1 Apelsin
1 Äggvita
Karamellfärg



Kör ingredienserna till mördegen snabbt i en matberedare, tills du har en fin mördeg. Dela degen i 2 delar och lägg varje del mellan 2 ark plastfolie och kavla ut dem till 2 rektanglar, ca 30x10cm.

Kör nu mandelmassa, hackat apelsinskal, äggvita och karamellfärg i matberedaren till en smet. (Du behöver inte diska skålen innan). Lägg en sträng av mandelmassesmeten längs varje rektangel och rulla ihop dem. För över rullarna till en plåt och grädda i 225grader i ca 10-15 minuter, tills rullarna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna. Vill man kan man sedan glasera med lite florsockerglasyr innan man sedan skär kakorna i bitar.

3 kommentarer:

  1. Jättefina & säkert supergoda då de har mandelmassa i sig :) !

    SvaraRadera
  2. så goda MUMS!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (när det e mandelmassa i ;)

    SvaraRadera
  3. TACK - i min familj kallas de av någon anledning för "greker". Blev så glad när jag hittade ditt recept. =)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails