söndag 13 september 2009

Kondiskakor

Ett recept som till 99% är stulet härifrån. Det som skiljer recepten åt är att jag tillsatte lite riven citron i smeten, och att de dekorerades med florsockerglasyr istället för choklad. Detta berodde dock endast på att jag inte hade någon choklad hemma...den måste tagit slut i helgen.

200 gr smält smör
100 gr sötmandel
25 st mariekex
2,5 dl strösocker
2 ägg
Rivet skal från 1 citron
1½dl Råsocker Flor
2-3msk vatten (eller citronsaft)

Mal mandeln och mixa med kexen i en matberedare. Häll på sockret och det smälta smöret och tillsätt äggen. Kör ett par varv till i matberedaren till en jämn smet. Klicka ut i mazarinformar. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter. Låt kallna under bakduk. Blanda till glasyren och bre på kakorna. Inte dumt alls...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails