tisdag 22 september 2009

Kantarellsoppa

Underbart god soppa...


3 portioner till lunch eller 6 portioner som förrätt

2 burkar Kantareller el. 400g färska
1 Gul lök
4½msk Kalvfond (el.2½ buljongtärning)
5dl Matlagningsgrädde
7½dl Vatten
1msk Cognac
Salt
Vitpeppar

Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Hacka också ihop kantarellerna och låt dem fräsa med löken. När löken är glansig och svampen har vätskat ur sig så tillsätt fond och vatten. Låt koka i 5-10minuter. Tillsätt grädden, cognac och kryddor och låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Sedan är soppan klar att servera. Gärna med en klick Crème fraîche (jag valde Skånemejeriers Gourmet Crème fraîche med smak av kantarell och cognac - mycket god!) och gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails